© 2013 All rights reserved.
0

Reproduktory Logitech S220

Levné 2.1 reproduktory Logitech s označením S220 hrají pěkně i přes jejich překvapivě nízkou cenu.

V porovnání s jinými 2.1 reproduktory jsou Logitech S220 ty cenově níže položené, ale i přes to je jejich zvuk překvapivě dobrý.


Logitech S220 image

Samozřejmě od nich nesmíte očekávat žádné zázraky, ale vzhledem k cenové kategorii v jaké se reproduktory pohybují jsou výborné a jejich koupí si určitě neuškodíte.

Reproduktory jsem si koupil pouze k notebooku, protože u mého stávajícího FS je zvuk opravdu na velmi špatné úrovni.

Při výběru jsem chtěl pouze dva reproduktory, které budu mít položené na stole, plus subwoofer, který jsem zvyklý mít položený na zemi, aby mi nezabíral místo.

Všechny tyto předpoklady mi splnili právě Logitech S220, které mě samotného překvapily.

Samozřejmě pokud zvuk srovnám s mými 5.1 Geniusy je jasně poznat rozdíl, ale i tak mi na občasné poslouchání hudby plně dostačují.

Parametry S220

Logitech S220 obsahují dva plastové reproduktory a subwoofer, který je bohudík ve dřevě. Celkový výkon reproduktorů je 17 W z satelitní reproduktory mají každý po 4 W. Na subwoofer zůstává 9 W.

Výhodou reproduktorů je ovládání, které je často umísťováno na některý ze satelitních reproduktorů a v nejhorším případě na subwoofer, který musí být tím pádem vždy na stole a po ruce.

V případě Logitech S220 je použito dálkové ovládání, na kterém lze regulovat hlasitost. Basy se musí regulovat už na subwooferu, což ale zase tak moc nevadí.

Oba satelitní reproduktory jsou opatřeny plátěnými síťkami proti poškození, a jak jsem zjistil, občasný pád ze stolu není žádný problém.

Další plus bych dal za to, že dálkový ovladač přímo obsahuje vstupy pro sluchátka a mikrofon.

Celkový rozsah frekvencí: 48 Hz – 20 kHz
Konfigurace reproduktorů: 2+1
Odstup signál/šum: 96 dB
Ovládací prvky: Dálkové ovládání na kabelu
Vstupy: 2x RCA
Výkon satelitu RMS: 5W
Výkon subwooferu RMS: 20 W

Tabulka 1: Parametry Logitech S220

Celkové zhodnocení

Pokud nejste na reproduktory nároční a sháníte obyčejné repro za cenu několika stokorun, stojí Logitech S220 určitě k zamyšlení.

Jedinou nevýhodou, alespoň v mém případě jsou délky kabelů, když v případě že mám subwoofer položený na zemi, mi délka kabelu k pravému reproduktoru nedostačuje.

Comments are closed for this page

About
Hi, i am programmer from the Czech Republic. I love web development (Ruby, Ruby on Rails, PHP, Nette) and iOS development (Objective-C, Cocoa).
To cooperate, here is my phone:
+420 608 836