© 2013 All rights reserved.
0

Dokážeš to! s Microsoftem

Microsoft nabádá nové webové programátory a web designery aby si vyzkoušeli jejich technologie na svých webech. Odměnou jsou jim věcné ceny.

Pokud máte vlastní webové stránky a chcete si vyzkoušet nové webové technologie, můžete se zúčastnit soutěže pořádané Microsoftem a vyhrát věcné ceny.

Pro účast v soutěži potřebujete na svém webu tří základní věci:

  • Windows Live Messenger IM Web Control
  • Microsoft Silverlight
  • Microsoft Popfly

Pro více informací o soutěži navštivte web dokazesto.cz.

Všechny tři úkoly, které Microsoft pro účast v soutěži požaduje jsou velmi jednoduché:

Windows Live Messenger IM Web Control

První ze tří úkolů je umístění vlastního Windows Live Messengeru na web. Jedná se o formulář, pomocí nějž je možné komunikovat s Windows Messengerem, přihlášeným přez ID, na který je účet při vytváření registrován.

Pro všechny tři úkoly je nutné mít zegistrované vlastní Live ID, pod kterým si tyto tři technologie vyzkoušíte.

Pro vytvoření messengeru je nutné povolit zobrazení stavu programu Messenger a odesílání zpráv na webech. To uděláte přihlášením na URL kde na kartě „Domovská stránka“ zaškrtnete checkbox s popiskem „Povolení zobrazení stavu programu Messenger a odesílání zpráv na webech“.

Na druhé ze záložek si vygenerujete kód pomocí Iframe, kde si můžete vybrat velikost a barvu vlastního messengeru.



Microsoft Silverlight

Pro vyzkoušení microsoft silverlight se na http://silverlight.live.com/, kde po kliknutí na odkaz „Manage Video“ v levém panelu můžete vytvářet vlastní silverlightový přehrávač pro vaše videa.
Pro vytvoření přehrávače stačí pouze uploadovat video a opět vygenerovat Iframe pro vložení do stránky.


silverlight



Microsoft Popfly

Poslední z úkolů, které je nutné vyřešit je umístění prvku Popfly na web.

Celá záležitost spočívá v naklikání si vlastního Silverlight Carousel a opět umístit vygenerovaný Iframe do stránky webu.

Hlavní myšlenkou popfly je využití již hotových komponent, které poskládáte dohromady a tím vytvoříte hotovou aplikaci, kterou opět snadno umístíte na svůj web.

Po přihlášení na web máte k dispozici levé rozklikávací menu, ve kterém si můžete pouhým přetažením vybrat komponenty, které chcete do své aplikace umístit. U každé komponenty můžete nastavit základní hodnoty a celý náhled si zobrazit tlačítkem prewiev.

Pro uložení hotového mashupu použijte tlačítko „Save“ vpravo nahoře.

Nakonec je nutné u aplikace nastavit sdílení kliknutím na ikonu Share v jejím nastavení a zkopírovat vygenerovaný kód.


Registrace do soutěže byla otevřena 1.4.2008 ve 12 hodin a bude trvat do konce května 2008. V červnu pak bude Microsoft nadělovat, v případě že stránka obsahuje vše potřebné, věcné ceny v podobě triček a herních myší Microsoft Sidewinder Mouse.

Registrovat se můžete na webu microsoftu.

Comments are closed for this page

About
Hi, i am programmer from the Czech Republic. I love web development (Ruby, Ruby on Rails, PHP, Nette) and iOS development (Objective-C, Cocoa).
To cooperate, here is my phone:
+420 608 836