© 2013 All rights reserved.
2

Dokážeš to: Myš Microsoft Sidewinder Mouse

Je tomu už dva měsíce, kdy Microsoft vypsal soutěž, ve které šlo o vyzkoušení si nových technologií pro web. Cenou byla špičková herní myš Microsoft Sidewinder Mouse.

Před dvěma měsíci jsem se registroval do soutěže Dokážeš to s Microsoftem, ve které bylo nutné


microsoft sidewinder mouse

vyzkoušet si nové technologie na webu, které Microsoft vyvíjí a podporuje.

Prvním 100 uživatelům, kteří si technologie vyzkouší, byla slíbena jako odměna myš Microsoft Sidewinder Mouse a tričko.

Na soutěž už jsem úplně zapomněl a dnes jsem byl docela překvapen, když mi doručovací služba přivezla balíček.

Na první pohled

Jelikož jsem doposud používal pouze levnější myší a cena mojí myši nikdy nepřesáhla cenu 600 Kč, byl jsem docela zvědavý, jak bude myš vypadat a jak se bude ovládat.

Po vybalení z krabice obsahoval balík kromě myši ještě tričko Microsoftu, a papír s informacemi o soutěži.

K samotné myši je přiloženo pouzdro se čtyřmi závažími, tři desetigramové a jedno pětigramové, které je možné do myši přidat a tím upravit její váhu. Dále jsou přidány dvě sady plastových podložek a jedno CD s ovladači.

Na první pohled vypadá myš hodně mohutně a rozměrově strašně velká, jelikož jsem zvyklý na menší myši, které jsou pro mě určitě praktičtější a pohodlnější.

Vybavení myši

Myš SideWinder je laserová myš s optickým senzorem, který dokáže snímat až 7080 snímků za sekundu. Vzniká tak maximální rychlost myši až 114 centimetrů za sekundu s maximálním zrychlením 20 G.


microsoft sidewinder mouse

Jádrem myši je laserový senzor, který bez sebemenších problémů funguje i na skle, s maximálním rozlišením až 2000 DPI, u kterého lze jednoduše přímo na těle myši přepínat režimy – 400 DPI/800DPI/2000DPI.

Aktuální citlivost je zobrazována na malém display, který se taktéž nachází na těle myši.
Navíc myš obsahuje pět programovatelných tlačítek.

Verdikt

Určitě se jedná o špičkovou myš, ale jak píše Microsoft – jedná se o především herní myš, čemuž odpovídají i její parametry a vybavení. Rozložení tlačítek a jejich funkčnost je výborná a i po ergonomické stránce je tato myš opravdu perfektně zpracována.

Bohužel mi absolutně nevyhovují rozměry myši a to je asi jediný důvod, proč myš používat nebudu.

Comments are closed for this page

Tričko také není moc praktické, protože ten potisk pokrývá velkou plochu a je tvořen nějakou fólií (nebo něčím, co je fólii velmi podobné). Tedy velká část trička je absolutně neprodyšná.

Kdyby ses chtel mysi zbavit, tak bych ji za rozumny peniz koupil. Napis mi email, jakou cenu by sis predstavoval a urcite se domluvime.

About
Hi, i am programmer from the Czech Republic. I love web development (Ruby, Ruby on Rails, PHP, Nette) and iOS development (Objective-C, Cocoa).
To cooperate, here is my phone:
+420 608 836