© 2013 All rights reserved.
18

UPC (Karneval) a jeho praktiky

Nějakou dobu jsem využíval internet od společnosti UPC, v té době ještě Karneval. Jejich služby jsem asi před rokem přestal využívat a UPC si toho všimlo až nyní. Je smutné jak si tak velká společnost dovolí jednat se zákazníky.

Abych osvětlil situaci, do které jsem se dostal:

karneval

Je to už několik let zpět, kdy jsem bydlel ve Zlíně a využíval internet od UPC. Na tu dobu jsem za cenu kolem 700 Kč na měsíc dostal opravdu “superní” připojení, které bylo sice datově omezeno, ale i tak to bylo jedno z nejlepších připojení, které jsem kdy používal.

Ze Zlína jsem se před rokem stěhoval pryč a internet jsem zrušil. Bohužel mi zůstal jejich modem, který v té době nabízeli k připojení za cenu 1 Kč, a který je nutné po ukončení využívání služeb vrátit.

Modem jsem chtěl vrátit už dříve, ale pracovníkem Karnevalu mi bylo oznámeno, že se mi ozvou a na vrácení (zaslání) modemu jejich společnosti se přesně domluvíme. Inu dobrá.

Jelikož jsem se stěhoval ze Zlína pryč, modem jsem vzal sebou a časem na něj úplně zapomněl a UPC asi taky.

Bohužel si na něj vzpomněli asi dva měsíce zpět, a docela mě překvapily svým jednáním, jakým se k problému postavili.

Od společnosti s takovým jménem a postavením na trhu by mi připadalo jako samozřejmost, že pokud něco od zákazníka chtějí, zvednou telefon v rozumnou dobu, a zákazníka osobně osloví.

Bohužel praktiky UPC jsou asi jiné, když je možné, že mi v půl páté ráno přijde SMSka:

Omlouvám se panu Kalouskovy, ale tohle jsem bral jako vtip, na který jsem absolutně nereagoval.

Nedovedu si představit, jak si zaměstnanec UPC může vůbec dovolit mě takovýmto způsobem oslovit a ještě čekat, že na to budu reagovat.

Přešel jsem to a zase na modem zapomněl.

UPC si na modem asi opět vzpomněli a včera jsem měl telefonát, od jistého pána, který se mi představil a vysvětlil mi, že mám u sebe jejich modem a že by jej chtěli zpět. Bohužel sám pán ani nevěděl, jestli jsem jim modem už vracel nebo ne, ale já jako člověk čestný, jsem se samozřejmě přiznal, a ubezpečil jej, že modem je jim k dispozici.

Pán byl vcelku překvapený, že jsem nereagoval na jejich předchozí výzvu, k vydání modemu, a po vysvětlení, v jakém tvaru mi výzva přišla, mě asi dvě minuty ubezpečoval o tom, že tohle on určitě nepsal, a že by si nedovolil takovýmto způsobem zákazníky obtěžovat. Tímto tvrzením mě docela pobavil, protože když jsem se podíval na hodiny, zjistil jsem že je něco málo před devátou hodinou večerní.

A zase mě napadla úplně stejná otázka: Jak si může společnost jako UPC dovolit jednat se zákazníky tak jak jedná, jak je možné že nejprve pošlou zákazníkovy SMS zprávu, aby se jim ozval a potom mu volají v devět hodin večer a diví se, že se jim ještě neozval.

No každopádně jsem si myslel, že už se modemu jednou pro vždy zbavím, když mě milý pán ujistil, že ráno bude situaci řešit a hned ráno se mi ozve (ne žádnou SMS zprávou, ale osobně mi zavolá) a pravděpodobně si pro modem sám přijede, protože pojede někam poblíž.

Bohužel, ranní telefonát se nekonal a já mám modem stále doma a čekám.

 

Nechci UPC nijak zahanbovat, nebo jim ublížit. S jejich službami jsem byl spokojený, ale jejich jednání mě dost překvapilo a přesně nechápu logiku zaměstnanců.

Možná dělám z komára velblouda, ale nesnáším takovéto způsoby, které hraničí s nevychovaností.

Dneska, dne 18.7. mi přišla opět SMSka, tentokrát dokonce z internetu, posláno přes internetovou bránu Vodafone, což mě opět překvapilo, ve které stojí:

Pane Zachare, posilam Vam adresu, na kterou vratte modem UPC – zasilku pojistete. LICA s.r.o., Kostomlatecka 76/20, 288 02 Nymburk. S pozdravem XXX

Upřímě, nechápu, proč by jsem měl modem UPC zasílat na adresu nějaké společnosti LICA v Hymburku.

Comments are closed for this page

Na Slovensku to iste. Sluzby dobre, komunikacia so zakaznikom je hrozna. Ason ze k nim netreba casto volat. 🙂

pučované není darované. bud rad ze te nezaluji.

No, žalovat,
já už jsem měl snahu jim modem vrátit, jenomže jejich přístup je zarážející.
Ono je problém jinde, oni na mě totiž zřejmě nic nemají a je jenom moje dobrá vůle, že jim chci modem vrátit.
Jde o to, že jsem s karneval ukončil smlouvu, když jsem přecházel na vyšší rychlost, kdy jsem dostal smlouvu novou, která vlastně nikdy nebyla mnou podepsána.
Takže to vypadalo tak, že jsem snima, jakožto zákazník, spolupráci ukončil, a navázal znova.
Když jsem smlouvu ukončil, všechny požadavky od nich směřované ke mě, byly vyřízeny.
Čili nyní pravděpodobně se mnou žádnou smlouvu nemají.

Tak mně se právě dnes stalo to stejné. Naprosto unuděný a monotónní hlas mi oznámil, že telefon od UPC mám zaslat na uvedenou adresu. Ani se neobtěžoval mi říct, že LICA se píše s C. Ještě jsem mu hláskovala L I K A. Jenže jsem zvyklá si vše ověřovat na netu, tak jsem se dostala sem. Navíc adresa Kostolomlatecká mi diktoval číslo 20/39. Tak jen doufám, že se mi to nevrátí zpět a nebudu muset platit balík znovu. Ještě si to ověřím. Přitom telefon mi byl vnucen, nikdy jsem z něho netelefonovala a návrh ať si pro něho pošlou technika, nebo ho zavezu do pobočky Brno, neuspěl. Takže ještě za poštovné a pojistné vyhodím peníze. Přitom v době, kdy jsem tuto službu rušila, mi slečna slíbila, že technika pošle. Ale dnes mi ten monotónní hlas sdělil, že se jim ztratila nahrávka, kde mi toto bylo slíbeno a tedy musím poštou. Jsem fakt vytočená!

Opravuji: Kostomlatecká – to byl překlep.
Jinak ta adresa je správná, firma má své stránky: http://www.lica.cz/index.htm

ještě, že vznikají další možnosti (např. přes wifi) a začínají být velmi použitelné. K UPC UŽ OPRAVDU NIKDY!!!

prosim vas mela jsem dluh na upc uz sem ho ale zaplatila ale jeste mi to nezaply a predtim mi to zablokovali,chtela jsem se tim padem zeptat jak dlouho asi bude trvat nez mi to zapoji.prijemny den

Tohle by jsem resil prez jejich infolinku.

Mám špatné zkušenosti s jednáním a to jsem zákazník nový. V první fázi, kdy jsem si internet chtěl nechat zavést to nešlo. Oni mají jako berný bod číslo bytu v domě. No a na mém čísle měli přihlášeného souseda. To bylo tóčo. Po té, co jsem jim poslal kopii kupní smlouvy bytu, kde to číslo měli černé na bílém, jsem musel ještě třikrát totéž tvrdit různým lidem, kteří ani nevěděli, že jsem jim něco takového poslal, i když mi předtím dopisem došla odpověď, že už je vše v pořádku. Teď mi došlo první vyúčtování a ejhle 50% sleva na první 4 měsíce nikde. Tak jim píšu znova a podle toho jak to dopadne buď u nich zůstanu nebo jdu k NETBOXu. A komunikace s nimi? Jedině doporučeně. Zkoušel jsem bezvýsledně vytvořit webmail podle svého čísla smlouvy a příjmení – tak jak to tam mají na webu – to prostě nefunguje. Jsou to amatéři po 17 letech své činnosti (mají uvedeno od roku 1991 🙂 )

UPC, pred tim Karneval. Supr bordel. Museli jsme kvuli produktu zmenit smlouvu. Karnevalu trvalo rok, nez presel pod upc, za tu dobu intennzivni komunikace my-web formular-jejich mail se spatnym vyplnenim smlouvy-se mi nepovedlo od nich zsikat spravnou smlouvu. bud nezapsali nevratnou zalohu,nebo zkonili adresu, nebo spatne datum,nebo stare podminky,nebo nezminili ip adresy, apod. kdyz presli pod upc, situace byla podobna asi pul roku. pak jsem se z nich snazila vymamit od nich parafovanou smlouvu. po roce a pul jsme uspeli. kdyz chceme jednat, zjsitit tu pripitomelou adresu kam poslat modem, protoze u nich nastesti koncime, opet system formular web, nekdo se ti ozve nekdy. nikdy vice.

ty www stránky jsou špatně odkazují na jinou firmu na jiné adrese v Nymburce

Já jsem v UPC pracoval při škole na part time. Můžu říct, že se jedná o jakoukoliv jinou společnost zabývající se službami. Vše nějakým způsobem vázne na infromačním systému a možnostem do něj zasahovat v průběhu objednávek atd. Zaměstnanci většinou mají možnost vzniklé situace lehce modifikovat podle jejich vlastní kreativity, která je ovšem potlačována snahou zaměstnavatele k vyřešení co největšího počtu klientů v krátké době, což považuju za špatné. Takovýto přístup pak množý nespokojené klienty, neboť operátoři mohu delegovat požadavky dál a zbavovat se tak i odpovědnosti za dořešení dané záležitosti. Co bych tedy vytkl UPC je především úkolová mzda za výkon, která vede ke kontraproduktivitě. Jinak jsou zaměstnanci UPC běžní lidé, kteří jsou pod tlakem jak zaměstnace, ale i zákzaníka. Úroveň některých klientů byla opravdu neuvěřitelná. Někteří lidé rádi jednají z pozice "p…..e se ze mě" asi z důvodu, že je to jediná oblast, kde takto jednat mohu. Co se týče modemů UPC, je pravda, že UPC se snaží od klientů získat modemy poštou na sběrné místo v případě, že jej technik nevyzvedne při odpojování služby, což by mohlo být jistě jinak. Nejvíce jsem se pobavil, když jsem si před nedávnem sjednával v novém bytě službu od O2. V celku jsem byl se vším spokojen, reklamoval jsem sice první vyúčtování, ale rychlost spojení s operátorem atd. a vyřízení celé záležitosti bylo z mého pohledu mnohem lepší než u UPC. Co bylo ale opravdu komické, tak to, že mi na základě procesů nastavených v jejich informačních systémech, přišly na adresu 3 jejich modemy na základě drobných úprav v objednávce, konkrétně termínu služby připojení internetu. Jinými slovy jsem měnil datum a pak jsme se 2x dohadovali na čase, kdy přijde jejich technik. Tzn. 3 změny v objednávce a na adrese byly pro jistotu hned 3 modemy. Pochopitelně zbylé dva modemy chce telefonika vrátit na jakoukoliv jejich pobočku. Takže tak..:-)

Přátelé, v současnosti řeším s UPC nějaké problémy související s vrácením modemu, a mohu vám říci, přes opakované ujištění že chci modem vrátit a nevrátil jsem jej jen nedopatřením se mnou jednají jak se zlodějem a největším vyvrhelem. Bez ohledu na to, že jsem jim ještě na podzim doporučil nového klienta a sám byl u nich pět let. Každemu, kdo bude uvažovat, že půjde k této firmě, doporučuji nejprve zavolat na linku podpory… budete překvapeni a třeba se i rozmyslíte.

I já teď řeším problém co se týká vrácení modemu od UPC
Došel mi poštou platební rozkaz na vrácení zboží ( modemu ) 5000kč, soudní výlohy 300kč, právní zástupce 7920kč.

Stačilo zavolat na uvedené telefonní číslo ve smlouvě nebo mě písemně kontaktovat na adresu na kterou mi byli zasílány složenky, které jsem řádně platil. A nebyl by problém modem vrátit. Nezaznamenal jsem jakoukoli snahu o to mě nějak kontaktovat.
Pokud lze toto ještě učinit modem vám samozřejmě vrátím, doma mi leží naprosto zbytečně.
Stěhoval jsem se a kvůli tomu jsem s Vámi zrušil smlouvu o poskytování služeb. Nenapadlo mě však, že Vás musím o změně adresy upozornit, když od Vás žádné služby nepobírám. Jsem starší pán, důchodce a takovéto finanční výdaje si nemohu dovolit.
Prosím kontaktujte mne co nejdříve na tel.čísle — — — —

toto jsem zaslal UPC.Ti mi odpověděli

dovolte, abychom touto formou reagovali na Váš e-mail ze dne 17.11.2010, týkající se služeb UPC.

Pokud budete reagovat na naši odpověď, nepoužívejte prosím tlačítko odpovědět, ale využijte kontaktního formuláře na http://web.upc.cz/klpoz/cz/.

Dovolujeme si Vás požádat, abyste při komunikaci s Klientským centrem používal Vaše číslo smlouvy ve tvaru ——-.

Touto cestou Vám potvrzujeme, že navrácení požadovaného zařízená nemá vliv na úhradu pohledávky.

Dovolujeme si Vás požádat o zaslání zapůjčeného zařízení na níže uvedenou adresu:

LICA s.r.o.

Kostomlátecká 20/39

288 02 Nymburk

Současně si Vás dovolujeme upozornit, že tuto doporučenou zásilku je před vlastním odesláním třeba pojistit u České pošty, s. p., na částku

5000,- Kč.

V současné době je pohledávka předána třetí osobě a pro vyřešení je v tuto chvíli nutné kontaktovat Český Inkasní Servis na telefonním čísle 381 416 413 či na e-mailové adrese kulovaj@inkasniservis.cz.

To je na OBČANSKÉ JUDO !!!!
Přidá se ještě někdo? Už jsme dva!
Mail
kroupav@seznam.cz

Omyl-ta adresa je naprosto spravne. Jdi do kontaktu a najdi si provozovnu na vraceni zarizeni upc-je to tam napsane – a k tomu ta adresa Kostomlátecká.

Dobrý den, měl bych asi celkem triviální dotaz: mám upc v blízké době vrátit zapůjčený wifi-modem, ale nejsem si jist, zdali se vrací i koaxiální kabel, to jest kabel dlouhý asi 2 metry vedoucí od rozbočovače(malá šedá krabička), který zde již byl před mým nastěhováním. Nejsem si totiž jist, jestli zde koaxiální kabel byl také, nebo jestli jej přinesl až technik. Do příslušenství modemu jistě nepatří. Poraďte prosím…

Dobrý den….naprosto stejná zkušenost jako níže uvedené,nikdo mi neřekl,že modem musím vrátit do sedmi dnů,takže ho vracím po třiceti a již mám na krku žalobu o pět tisíc a kdo ví co ještě…..je neuvěřitelné,že prochází takovéto praktiky,když se neustále hovoří o lichvě a podobně…..nevím jak nazvat tuto nehoráznost…..na stránkách D-Test je uveden vzor odvolání proti platebnímu rozkazu v této kauze….docela dobře je v něm rozporována tato situace…doporučuji..

Vážená paní Vitvarová,,vidím že nemám jen já špatnou zkušenost s nekalými praktikami UPC,kdy po ukončení smlouvy,,začalo hotové peklo,,z jejich strany..
Chci se jen zeptat,zda budu muset platit nehorázné penále,,když jsem se opozdila,ne vlatní vinnou,o jeden den,,s vrácením jejich STB přijímače,a to Expresní službou,s dodejkou,,a pojištěním na 5000,-kč???svědkem,a fotodokumentací.

Vina je totiž na jejich straně,,protože si drze naúčtovali 200,- za odvoz set-top-boxu,jemi vyslaným kurýrem,,který se ovšem do 7 dnů po ukončení služeb doposud nedostavil,i když byl termín pevně stanoven!!!a tak tomu říkám-sakra bordel…

About
Hi, i am programmer from the Czech Republic. I love web development (Ruby, Ruby on Rails, PHP, Nette) and iOS development (Objective-C, Cocoa).
To cooperate, here is my phone:
+420 608 836