© 2013 All rights reserved.
1

Stav: offline

Patříte do té skupiny lidí, kteří prakticky celý den tráví u internetu? Co ale dělat, když internet nejde.

Pokud jste na internetu „závislí“ stejně jako já, určitě znáte ten nepříjemný pocit, když internet, třeba jenom na několik minut, nefunguje, URL adresy se v prohlížeči nenačítají, IM klient vám oznámí, že jste ve stavu offline, začnou vám chodit na mobil oznámení
o nových emailech, které si v tomto stavu nemůžete přečíst a nervozita stoupá.

bez internetu

WiFi router sice v rohu místnosti nenápadně problíkává, počítač se snaží diagnostikovat problém, ale internet stále nejde a tento stav už setrvává více než obvyklých několik minut.

Daná situace je o to nepříjemnější, že většinou právě ve chvíli, když internet nefunguje, jej potřebujete ze všeho nejvíce a nutněji než kdy jindy.

Kromě počítače samotného se problém s připojením pokoušíte diagnostikovat sami, ale po prvním trasování sítě je všechno jasné a problém je někde jinde než u vás.

Nadávky na chudáka providera většinou nefungují, i když určitě trošku pomohou a uleví od bolesti, a žádná alternativa, kde hledat informace, které právě teď životně nutně potřebujete, vás nenapadá.

Tato situace je většinou neřešitelná a nezbývá než čekat a čekat.

Zachovat klid

Sám na sobě jsem vypozoroval, že bez internetu neudělám nic. Při práci používám různé dokumentace, dostupné z internetu (stáhnout si je mě napadne vždycky pozdě), jako zábavu, kterou vyplňuji práci, používám zase internet, kde si čtu různé novinky, blogy, nebo jenom tak brouzdám kam mě napadne.

Bez internetu ani nepojím. Zvyknul jsem si, že si k jídlu pustím díl některého z oblíbených seriálů, dostupných zase online na internetu a bez toho to prostě nejde.

Dřív jsem z této situace byl vždycky hodně nervózní, běhal po baráku, a restartoval jeden router, druhý router, zkoušel znova zapojit síťové kabely do switche a během toho se neustále zkoušel ping, nebo tracert. Nikdy nic nepomohlo a stejně jsem nakonec musel zase jenom čekat.

Co z toho plyne? Že problém s připojením stejně sami většinou nevyřešíte, a pokud jej nevyřešíte během první minuty, už jej nevyřešíte zřejmě vůbec a nakonec budete muset čekat, až jej někdo vyřeší za vás.

V současné době, když mi vypadne internet (většinou při bouřce), zachovám klid, vezmu do ruky knihu a čtu si.

Už zase funguje

Tak, internet už zase funguje. Jde se do práce. A co děláte vy, když vám nejde internet?

Comments are closed for this page

Tiež si idem čítať.
No mám aj iný stav. Boli dni keď som bol online tak 18hod denne. Už som všetko prečítal, všetko porobil. kKukám do monitora čo ďalej?
Postupom, som sa naučil relaxovať a teraz cez víkend ani nezapínam pc iba ak idem pozerať filmík.

About
Hi, i am programmer from the Czech Republic. I love web development (Ruby, Ruby on Rails, PHP, Nette) and iOS development (Objective-C, Cocoa).
To cooperate, here is my phone:
+420 608 836