© 2013 All rights reserved.
2

iPhone developer: distribuce aplikace přes síť ad-hoc

Apple nabízí několik způsobů distribuce své aplikace, asi nejznámější z nich je distribuce přes AppStore. Při vývoji aplikace bohužel většinou nastane problém, že je potřeba aplikaci nejprve otestovat, než ji budete chtít distribuovat přes AppStore, kde bude volně šiřitelná pro všechny.

Jednoduchý způsob jak aplikaci distribuovat, je využít způsob pojmenovaný Ad-Hoc. V rámci Provisioning licence máte možnost distribuovat svůj software mezi až 100 různých zařízení, které jsou v této distribuci uloženy (jejich seznam najdete například na webu iOS provisioning portálu pod odkazem Devices).

Zařízení, na které chcete aplikaci distribuovat musí být přidáno v mezi vašimi zařízeními.

1. Vygenerování IPA souboru

Jako první je nutné si v prostředí xCode (v našem případě používáme xCode 4) vygenerovat IPA soubor, který bude obsahovat aplikaci a který poté budeme moci například přes iTunes nahrát do svého zařízení (iPhone, iPad).

Jako první si zkompilujeme aplikaci pro archivaci:



adhoc iphone


Nyní je aplikace připravena pro vytvoření archivace – archiv aplikace obsahuje kompletně všechny zdrojové kódy včetně všech dalších objektů, které jsou do aplikace přidány (resources).

Nic nám nebrání si aplikaci archivovat:



adhoc iphone


Pokud vše proběhlo v pořádku, otevře se nám okno s Organizerem (pokud se neotevře, tak jej otevřete sami a přejděte na záložku Archives), kde vidíte všechny verze své aplikace:



adhoc iphone


Vybereme naposled generovanou verzi a klikneme na tlačítko Share – otevře se nabídka, kde vybereme že chceme generovat IPA soubor:



adhoc iphone


Můžeme pokračovat na tlačítko Next, až se dostaneme k uložení naší aplikace:



adhoc iphone


Aplikaci si uložíme libovolně na diskové pole.

2. Přidání aplikace do zařízení přes iTunes

Abychom mohli přidat aplikaci do zařízení, potřebujeme vygenerovaný soubor IPA, který si nejprve pouhým přetažením přidáme do iTunes:



adhoc iphone


Aplikace se nám automaticky načte a objeví v záložce Apps (applications):



adhoc iphone


Připojíme zařízení, které si vybereme v záložce Devices a přejdeme do záložky Apps, zde se nám již automaticky načte aplikace, kterou můžeme zaškrtnutím a spuštěním synchronizace nahrát do svého zařízení:



adhoc iphone


Comments are closed for this page

https://testflightapp.com/

pro android pak pouzivame https://www.zubhium.com/

Oboji se da jet i zadarmo.

Good luck

Thanks for finally talking about >iPhone developer: distribuce aplikace přes síť
ad-hoc | Zaachi.com <Loved it!

About
Hi, i am programmer from the Czech Republic. I love web development (Ruby, Ruby on Rails, PHP, Nette) and iOS development (Objective-C, Cocoa).
To cooperate, here is my phone:
+420 608 836